Om Skärvenäset

Vår första Labrador ”Sessan” inköptes våren -93.

Vi har haft hundar i hela vårt liv. Storleksmässigt från mellanpudel till Grand Danois. När vi -93 valde ras blev det en Labrador och det har vi inte ångrat. Av en slump så anmälde vi oss till en handler kurs, Rolf tycker det är roligt att ställa ut hundarna även om det inte blir så ofta numera. Men hundarna ska meriteras på utställning så det blir en då och då.

När Sessan sedan skulle aktiveras så började vi en apporteringskurs. Sessan var mycket duktig trots alla fel vi gjorde med henne. Så tog hon 3 st 2:a pris och 1 första pris på jaktprov. Sedan blev det valpar och på den vägen har det fortsatt. Idag finns inte Sessan hos oss längre, hon dog 2006 13,5 år gammal  men  nu har vi hennes ättlingar här som föder valpar. Just nu år 2009 i oktober har vi 6 hundar varav 2 st gamla tanter som är 11 år gamla. Hundarna bor i familjen tillsammans med oss i huset och betraktas som familjemedlemmar. Valparna föds upp i gäst rummet och får vid lämplig väderlek tillbringa så mycket tid som möjligt ute och även träffa våra andra hundar.

Vi aktiverar hundarna med jaktträning, lydnadsträning och viltspår och åker på olika utställningar.

Rolf och jag  bor numera i norra  Skåne. Det är Rolf som idag sköter detta med hundarna, han äger alla hundarna och har firman och jag sköter bloggen.

Kontaktuppgifter  får du här det är tfn kontakt som gäller

Rolf Josefsson

Skärvenäset’s Kennel

Hantverksgatan 3

Glimåkra

044 42712

Tania  070 6872675          Rolf 073 0555843
www.skarvenaset.com
skypenamn: Tania.Renhorn

mailadress;  skarvenaset@gmail.com

 


Comments are closed.