En strålande morgon på flera sätt

God morgon där ute i det strålande solskenet

Tvätten hänger ute i solen …..Robban min dammsugare har som vanligt varje morgon dammsugit hela huset….omelett blev dagens frukost…dagens middag blir biff med potatissallad och en god grönsallad….förmodligen kommer det att serveras ett gott röd tjut till detta

Jag såg att jag har 2 stycken flickcyklar modell mindre som bara står där och skräpar……..de har varit Paulinas men nu kommer hon inte hit i sommar och kanske aldrig mera……vad vet jag….och de är för små tjejer….så jag ska kanske lägga ut dom till försäljning…Izabella har en cykel som Moa och John har köpt så hon behöver en inte. Jag ska säga till Rolf att montera ner gungställningen som vi köpte tills Paulina skulle komma…nu behövs den inte så jag tänker ge den till Izabella…den är ju bra i vägen när vi ska klippa gräset och så ofta används den ju inte numera

Förresten ska jag kika nere i källaren om det finns grejer som jag kan sälja…så blir vi av med grejerna. Jag plockade ihop en del till ett barnbarn men det finns mera….resten kunde vi tjitti i en container så det bleve tomt i förrådet….bara julsakerna kunde stå kvar.

Nu tänker jag plocka ut citronträden och olivträdet men mitt fikon träd får stå kvar inne ännu….tills vidare får de stå utanför uterummet….sedan får vi se. Oreganon kommer fint och libbstickan är riktigt stor snart är det dags att göra första skörden och frysa in…..gräslöken kan också snart skördas…. min ena gurkplanta blommar och de stora tomatplantorna blommar snart men jag har små som måste planteras om. MÅNGA….

Då och då tjänstgör jag som fotvårdsspecialist och sköter om gubbens fötter…..det skulle inte vara tokigt att å mina fötter omsedda av någon annan någon gång….men jag är mycket duktig på att använda min elektriska fotfil….smörja in mina fötter med en bra och fet kräm…för det är ju mycket viktigt.

Idag gör vi ett litet besök i en handelsträdgård för att kolla läger och köpa  lite grejer….vi har fyllt i alla KRATER som Alfons har grävt och sått nytt gräs och jag har vattnat gräsfröna nu på morgonen…..Så nu ska jag stoppa hans framfart.

Alfons har vuxit på sig och ser riktigt trevlig ut tycker jag….kanske kommer kameran fram idag så jag kan ta ett nytt foto på honom…jag hoppas på det.

Ha en  fin dag

Tjenixen


Want to Leave a Reply?

««   ∞   »»