Vårtankar mitt i iskylan

God morgon minus 9 C och växlande molnighet som är mera grå än blå. Så himla kallt det är i år men vi har hittills sluppit en massa snö för vi har bara någon cm och det räcker gott för min del

Som vanligt så har Robban dammsugit hela huset snart och han är till stor glädje….och nog har han fått göra sitt jobb…..  att varje morgon ta bort alla hundhår och sand och vad det nu kan vara som som hundarna har släpat in. Jag vet inte hur jag skulle klara mig utan Robban

Nu har jag bestämt att det är dags att börja den stora vårrengöringen….så idag börjar jag lite smått med fönsterputs och gardinbyte….i vardagsrummet…sedan får det ske efter hand….när alla fönstren är putsade så ringer jag en städfirma som får göra grovjobbet….så slipper jag tänka på det. Man får inte vara snål emot sig själv utan använda sina pengar till att underlätta jobbet för sig själv på ålderns höst… en dag är det ju för sent…och vem tackar sig för att du har snålat…när du är borta ifrån jordens yta. Fönstren utomhus får vänta tills det är plusgrader och det ser mörkt ut tycker jag…..denna vinter är verkligen seg!

Idag ska jag dessutom frosta av frysarna i källaren och inventera dom och sedan beställa en halvgris….för nu är det tillräckligt med plats där och jag tycker att det är bra att ha allt hemma och bara behöva köpa torrvaror. Jag saltar själv in det som behöver saltas i från grisen…det brukar bli riktigt bra.

En dag ska jag ta fram kameran och ta lite nya foto hit…jag gillar inte foton från min mobil trots att det ska vara superbra….kan det bero på fotografen månntro..

Jag ska köpa några blommor till Rolf och jag har beställt 2 st nya par shorts till honom de kommer kanske i veckan…

brun labrador valp

gullig valp …..Åh vad jag saknar att ha valpizar

Så ha nu en riktigt bra dag och jag hoppas att du inte är insnöad….

Tänk på hundarnas och katternas  tassar och öron som lätt förfryser sig i kylan!!

 

Ha en riktigt bra dag och skänk en tanke på någon som behöver det!

Tjenixen 

 


Want to Leave a Reply?