21 januari 2018

God morgon om det numera är någon som läser detta….jag har ju inte skrivit på länge så det är kanske inte det…men jag skriver ju och har alltid gjort det för mitt höga nöjes skull

0,2 C och snön ligger kvar idag också

Inte blev det så mycket gjort som jag hade planerat mina krafter räckte tyvärr inte till. Efter att ha stått och skalat så mycket grönsaker var jag trött men det resulterade i 10 portioner borsjtj…… nu blev det nog felstavat eller kanske inte och en middag med kyckling och grönsaker.

Ingenting blev sått och att sätta igång och att ner tapeter var inte att tänka på….visst känner jag av att jag har blivit äldre. Ibland så blir man ju trött av yttre händelser som man inte kan göra något åt…..Jag är ju snart 70 år och sjunger väl kanske på sista verserna…kanske känner jag mig lite nedstämd

Rolf lyckades till vår stora glädje at fixa tvättmaskinen i badrummet som hade slutat att gå trots att den endast var 2,5 år gammal. Funkar den så blir det aldrig någon tvätt liggande och de är ju skönt

Idag hoppas jag kunna starta nedmonteringen av tapeterna…..det lär inte gå fort utan där har jag nog jobb februari ut skulle jag tro. Det är egentligen inget jobb för mina axlar och min nacke…………. men  livet har lärt mig att när det händer något eller när något måste göras är det inte någon ide att gnälla utan det gäller att bita ihop och börja. Det har alltid varit mitt livs väg.

Just nu så funderar jag på om jag ska storstäda huset eller ta hit firman och slippa städningen…….Det kostar inte så mycket….jag får bestämma mig under dagen

Det börjar att dra ihop sig till att göra nya mjölksyrade grönsaker eller som det så vackert heter fermenterade grönsaker….denna gång ska jag  välja rödkål, vitkål, rucola, broccoli, gräslök och kanske något mera och krydda med vitlingefära och chili. Det är nyttigt, gott, och gör underverk med min mage.

Så njut av denna dag

Tjenixen

 

 

 


Want to Leave a Reply?