tankar kring jul och traditioner

2015-12-02 18.55.53 love_heart_13Idag får jag hjälp av Lucia som nu är hemma i Kazan igen för att önskar er en god morgon. Skönt att höra att flighten gick bra. God morgon på dig därute i etern denna morgon vi har 9 C det är helt otroligt tycker jag.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAInte blev det någon vila igår för mig….jag hade så mycket som jag ville göra….nu är alla växterna ute ur gästrummet och de är duschade och till fixade…..jag tog min rullator så slapp jag att bära och få ont i rygg och nacke och vingla runt….att jag inte tänkte på det sist…Rolf var förståndigare och hade vilotime…..men jag är ju en sådan person som egentligen skulle ha gjort allt i förrgår….

juuulPå dagens agenda står städning av uterummet för det orkade jag inte med igår…..vi bestämde igår att juldekoren i lampan och änglarna och adventsljusstakarna får vara vår juldekor i huset….förutom en röd duk här och där….men i uterummet släpper vi loss lite mera så där JULAR vi….men först städning och bubbelplast…sedan kommer de roliga då jag kan gå loss som ett barn med röda ljus…. småtomtar….renar och vår tomte som klättrar på vägen och lite allt möjligt….vad jag kan hitta. Så jag ska först och främst släppa loss Robbe där…

wjueur8qJag ska klippa Rolf och även hans skägg idag för nu ser han verkligen ut som en tomte och snart är det dags att sätta upp en hästsvans på honom……..om det känns rätt….. så kanske vi tar några timmar och letar efter några julklappar….Rolf vill ha en ny plånbok…..då gäller det att hitta en med många kortfack….. och den får inte vara för stor…..jag har i flera år önskat mig en elektrisk pepparkvarn….kanske är det rätt år i år för detta inköp…. snart ska jag at mig tid att leta reda på en padda av något slag….med en bra kamera…..det är jobbigt tycker jag att välja…..jag har egentligen inte den kunskapen…det kan bli min egna julklapp till mig själv….en Mac eller en Samsung eller en …..

julemilnellieRolf vill ha kyckling till middag och så  får det bli…stekt kyckling med potatis och grönsaker…i morgon ska vi ha lutfisk, bacon och gröna ärtor och det är Rolf som lagar lutfisk…himla gott tycker jag. Vi ska under dagen förhoppningsvis få tid att göra oss en rullsylta…jag har ett recept som ser gott ut kryddat med kryddpeppar…vitpeppar…senapsfrö…..rosmarin och så salt förstås….så det gäller att hålla tungan rätt i munnen när vi går loss på sidfläsket med filékniven

ljuspresent2blove3Ta nu väl hand om dig och dina närmaste

Tjenixenflygande-haxa


Want to Leave a Reply?