Tänk va bra vi har det

adventsljus3Hi där 3:e advent

Tänk va bra  vi har det i vårt land! Om man gör en jämförelse med de syriska flyktingarna eller alla flyktingar så har vi ju det förträffligt. Men nu har flykting katastrofen urartat….vi kan ju inte ta emot precis hur många som helst….det finns ju något som heter ekonomi….MEN jag har ingen bra lösning på hur det ska förfaras….tänk om det var vi som var på flykt och inte hade någonstans att ta vägen…

Rolf och jag har det ju jättebra i vårt nya hus som vi har renoverat huset så att allt i stort sätt är ny fixat enligt vårt sätt att vilja ha det…..tänk va bra vi har det….all julmaten och  är inhandlad….utan ekonomiska  problem….tänk va bra vi har det….

häromdagen sa Rolf att om du kan bestämma dig för vilken surfplatta som du vill ha så får du den i julklapp…tänk va bra vi har det….

Om jag vill behöver kläder så köper jag det….. tänk va bra vi har det

Om Rolf behöver något så köper han sig det….tänk va bra vi har det

Om vi verkligen vill resa någonstans så gör vi det…..med husbil eller flyg….tänk va bra vi har det

Häromdagen stannade jag och försökte prata med en kvinna som tigger i vår närhet….hon har suttit därute i regn och rusk…..jag brukar sticka till henne en tjuga då och då…..nu fick hon en hundring…..jag gillar henne….hon är en av livets systrar…..jag försökte prata engelska, tyska, ryska….men det sket sig förstås…. men vi talade lite ändå…hon har 3 barn  hemma i Rumänien och ett barn i sin mage……

jag skulle så gärna bjuda hem henne och hennes familj på middag…..dusch och gemenskap i värmen…..häromdagen gav Rolf henne en tjuga med hälsning ifrån mig hon vet vad jag heter

Livets orättvisa…..eller EUs orätt visa….om man är arrogant kan man ju säga att……

Olika falla livets lotter…

Jag ”piper” lite ibland för att barn och barnbarn skiter i oss trots att vi har gjort vårt bästa för att hjälpa till när det var nöd….men egentligen är det ju deras förlust inte min…….Häromdagen fick jag en julhälsning med tillägg….hälsa familjen…..då tänkte jag….vilken familj….menar hon…..kanske menade hon mina hundar

MEN jag har det ju jättebra…..jag ska inte gnälla…… utan njuta av livet de år jag har kvar…

Tjenixen tania

 

4 Responses to “Tänk va bra vi har det”

 1. 1
  Ruts matte

  Du är klok som en bok du, Tania.
  Skickar en hälsning från Skärvenäsets Nova – Rut och önskar God Jul lite i förskott.
  Rut är fortfarande som hon alltid varit: vild och vacker.
  Hon kräver sin kvinna, men är så himla glad och mysig och jag är så glad för henne.
  Hälsningar
  Marie

 2. 2

  Hej där Ruts matte Marie….tack för din hälsning….alla starka vilda vackra females som du och jag och Rut….alla vi amasoner både människor och hundar är alltid till glädje!! <3 Ta hand om dig!!

 3. 3
  Marie

  Å, om du menade min ‘hälsa familjen’ i julhälsningen så avsågs Rolf o fyrfotingarna (inte bara hundarna) ?

 4. 4

  Marie….när jag hör av dig så hälsar jag ALLTID till Rolf…..han har i friskt minne när du för många år sedan berömde hans engelska och DET glömmer han aldrig…..det är inte länge sedan han berättade det för någon 🙂


Want to Leave a Reply?