Njut av julstök denna lördag

180769-Good-Morning-SaturdayGod morgon här har vi just nu cirka 9 C och regnet hänger i luften så snart kommer det att börja regna igen…..trist så trist….temperaturen ska hålla sig på plus åtminstone i 10 dagar till.

tomteIdag ska vi försöka  att få ljus i vår gran som nu är klädd och placerad i uterummet…. så vi ser den ifrån matbordet. Alla medelhavsväxterna är nu ute i uterummet igen….jag har många citroner och oliver….tyvärr så har alla bladen och fikonen ramlat av….det blev för mörkt i gästrummet….men det kommer nya blad och även fikon.

tomtePå dagens agenda står oxå att jula på i uterummet med tomtar  med mera. Vi planerar ett besök på Maxi i Hässleholm….och kanske hittar vi  vildsvinskött där…det är ju en välsorterad affär så det måste de väl ha….kan de möjligen ha en elektronisk pepparkvarn……torkade fikon ska jag köpa till vårt riktigt mörka frukt och nötbröd som jag ska baka till jul….det innehåller…..fikon, plommon, dadlar och nötter och mandlar…öl och grova mjöl sorter…..det är så supergott tycker vi…..men jag får nog ha lite köpebröd också för inte tror jag att barnen äter mitt mörka julbröd.

tomte1Snart är det dags för mig att ta tag i hundarnas julbad…efter det är jag helt slut. Det går ganska bra med Nadja och Agnes…… men Frida är lite bråkig och försöker slippa ifrån….och dit och att hålla balansen går alla mina krafter…..sedan blir det vilotime i sängen medan jag pustar ut.

Tomten smyger runt knutenNu är det bäst att ni är snälla för nu börjar tomten att smyga ute runt knutarna och kolla in läget…..Idag blir det rester av lutfisken till lunch och potatismos och korv till middag…..kanske isterband…om  vi har några i frysen…..idag ska jag köpa mig någon god mörk choklad….och festa på

ha den allra bästa dagen och njut av julstöket

Tjenixentomte

 


Want to Leave a Reply?