Tack för hjälpen!!!!

201964-1442393463_Good-MorningGod morgon här är 0 C brr och senare i veckan blir det kallt…..till och med minusgrader så jag får väl plocka in mina kaktusar och pelargoner…kanske börjar det vara dags att be någon sätta på våra vinterdäck

tacklove_316Tack Elvira och Lucia för all hjälp med nedmontering av matrummet…och all annan hjälp…..det underlättade jätte mycket för oss. Tack för att ni tittade hit och hälsade på oss. Kul att barnen gillade sina födelsedagspresenter 🙂 Grattis till ditt jobb!!

12219551_10153277862268581_8227148512441038592_nApropå att jag bara äter sockerfri mat så har jag fått denna bild av Elvira  🙂 Vi ses på julafton!

Äkta vänner

Äkta vänner är hjälpsamma

Så nu ska golvlisten bort….taklisten är redan ute…..parketten ska slipas…..golvmaskin ska hyras….golvet ska lackas.,, minst 2 gånger….taket ska tvättas och målas…all målning ska målartvättas och målas …elementen ska lackas….sedan ska det tapetseras….vem hjälper oss med det månntro….

Good Morning

skojade bara

Nä jag skämtar bara….vi får allt ta skeden i vacker hand och göra det själva.  Jag har hittat en firma som tycks hyra ut en bra slipmaskin där man kan slipa golvet stående så Rolf ska ringa dit och kolla om maskinen finns ledig….

analle_puh11Så nu har vi mycket slit framför oss ….men det kommer att bli fint när det är färdigt….vi får ta en dag i taget och vila oss varefter så ska vi nog klara av det. Det är ju många dagar till jul

love_3Idag ska jag inte laga någon mat för idag äter vi rester…ganska skönt…. nu får vi passa på att äta ur alla våra burkar i frysen när vi har så mycket att jobba med

love3Så ta hand om dig och dina nära och kära…i vår tid på jorden är det numera ett skört samhälle….. där snart människor är rädda för varandra Sorgligt med sant

Tjenixen nasse

 

 

2 Responses to “Tack för hjälpen!!!!”

 1. 1
  Marie

  Jag har kört en golvslipmaskin, det finns olika varianter men den vi hyrde var tung(!) att bära in i huset. Den slipade i cirkel, vilket innebar att utan tillräcklig styrka ‘drog den iväg’ på egen hand. För lång tid stilla på ett ställe, då blev det ojämnt.

  Till hörnen, längst in mot väggen hade vi en annan mindre maskin som kom åt bättre. Den låg man på knä och körde.

  Vårt parkettgolv är ca 20-25 m2 och efter slipning plus hårdvax (gnuggas in för hand) blev det såååååå mycket bättre. Men det var inte på något sätt en enkel grej att göra själv…

  Det finns olika maskiner som är mer eller mindre lätthanterliga, men ta det försiktigt! Det kräver balans o armstyrka… Tänk på att ha munskydd (det dammar) o tejpa för dörrar till andra rum m byggplast.

  Elementen (vi hade gamla i järn ) sprayade vi med elementfärg. Efter att de slipats, det var den svåra biten. Spray finns på Claes Olsson ?

  Lycka till!

 2. 2

  Hej Marie tack för tipsen,
  Jag är helt slut efter att ha slipat hela dagen igår. Vi hyrde en maskin med en slipyta på 30×50 cm jag klarade den bra….men att få in den….nu ska vi åka och lämna tillbaka den och nu ska vi få ut den…..så supertung…vi har mycket lite yta som ska handslipas….vax fixar vi ju inte så lack är nödvändigt men det kommer at bli stor skillnad… matrummet är cirka 15 kvm sedan har vi hallen och vardagsrummet….men det är en annan femma just nu är jag så trött..och har ont förstås men ad gör det om 100 år kramar


Want to Leave a Reply?