Stormvindar

image001God söndagsmorgon 11,5 C och storm

crispuhMen det ska väl snart lugna ner sig och solen ska titta fram och det är till stor glädje om vi får lite ljus och mina växter i uterummet kommer också att glädjas över detta.

puhkulaJust nu har jag två skålar med tomater som är färdiga att knapra på…. 30-40 st är det säkert…… så nu är frågan ska…….. jag koka en tomatsoppa….men det är inte min stor förtjusning….eller ska jag koka lite ketchup….men det har jag aldrig gjort och ketchup ska smaka som Heinz tomatketchup för att passa min smak….det tål at tänka på och flera gröna tomater finns på lut inför  sin möjlighet att hinna mogna innan vinterns tid.

piglet2Gårdagen förflöt snabbt….med förpackning av julkorv och sylta…..vi hjälptes åt att baka smörgås bullar med  rågmjöl, grahamsmjöl, vetemjöl med gojibär i….de blev supergoda när jag ändå hade gasen på högvarv så slängde jag ihop några vetebullar också och det är verkligen inte ofta det händer….de blev också jättegoda och min rygg fick lite vila emellan åt och Rolf hjälpte till så allt funkade bra….idag är min rygg lite bättre…. så idag blir det inga lyft…eller snabba rörelser….men kanske ett besök i någon affär för att kolla efter födelsedagspresenter till Nellie och Emil. En lugn promenad ska jag nog klara av.

gloggDet är väl snart dags att göra lite glögg till jul…..förra året fick jag inte glöggen att starta sin jäsning….så i år blir det ett färdigt rödvinskit som bas och sedan kryddning med ingefära, kanel, pomerans och kardemumma och sötning med stewia. Vi har smakat glögg redan….sockerfri naturligtvis och vill man ha den sockerfri får man göra den själv.

puhlinjeRolf har startat Robbe och han jobbar på….snart startar jag min storstädning själv för inte vill någon firma här nere ha jobb…..himla konstigt tycker jag….men för mig är det snart dags att göra min adventsdekoration…..igår pratade vi om  vad vi skulle kunna köpa oss till julklapp….vi kom inte på något särskilt…..det enda jag just nu vill är att få ner de 2 skåp som ska ner och få upp lite glada tapeter….det finns inget särskilt som vi behöver

Good Morning

Idag ska jag sätta i ny henna i håret…om jag ids för snart är det dags för klippning igen….man får försöka att fräscha upp sig så gott det går….det blir svårare och svårare…..jag får väl beställa ännu en klippning innan jul…i julveckan blir nog ganska bra.

Ha en lycklig dagpuhh

Tjenixen nasse

 

 

 

 


Want to Leave a Reply?