Jultankar

IMG_8930God morgon här har vi endast 2 C men vi ska få lite sol och det ska bi skönt med lite ljus.

IMG_92792 julklappar köpte vi…..lego till Emil och ett spel till Nellie sedan blir det nog ytterligare några småsaker också som tomten kommet med…..för visst ska Rolf vara tomte i år också…… vi tycker att det är roligt att de kommer hit på julafton och stannar till annandagen….det lättar upp vårt helgfirande och även vi får lite gemenskap…….och lite annat smått och gott köpte vi såsom märgben och varmrökt lax från Vägga…..och det är jättegott.

IMG_6775Vi har börjat att sätta upp lister och mycket av våra fillikjonkor är diskade nu återstår endast sådant som jag måste handdiska….gamla grejer som jag inte vågar att köra i diskmaskinen. En del är nog värdefulla och jag funderar på att försöka få några värderade….problemet är var…..man får en vettig och sann värdering…..De pengarna skulle jag kunna sätta sprätt på medans jag lever….Nu ser vi ett slut på det hela jobbet och vi är nöjda….fräscht och ljust i mjuka färger…… som är i harmoni med köket. Det är en bra julklapp till oss. Ett besök på second hand i Älmhult återstår för att om möjligt hitta ett skåp som är i harmoni med våra andra matrumsmöbler.

imagestomtIgår bestämde vi att gå ut och äta julbord det brukar vi inte göra så det blir en ny erfarenhet. Men denna helg har vi nog vikt för att få matrummet klart och njuta av det. Jag hoppas få tid at flytta ut växter ifrån gästrummet…..aj aj så tungt….nacke och rygg tar stryk och när jag blir riktigt  trött så är min balans out of order….

images (51)Idag blir det kalops till middag och grönkålssoppa med frikadeller till lunch…..soppan står och kokar….och det lär bli morgondagens lunch också.

images (61)En bra dag önskar jag dig

Tjenixen nasse


Want to Leave a Reply?