Grått…disigt men ändå 10 C

IMG_0910God morgon där ute i svarta morgonen 10  C på vår innergård

Korvsmeten står nu i kylskåpet och väntar för vi glömde köpa hem krokfjälstren så det är dagens första åtgärd när jag har startat Robbe. Jag har  nu planterat om de flesta  av mina kaktusar och deras små plantor men ännu återstår mina Alva Vera  skott.. och sedan städa upp i uterummet.  För jag orkade inte vingla ute på gården och kanske ramla omkull… det var mycket nära att jag föll omkull igår när vi var och handlade

20151105_100457Silvia och Bruce är nu på Sri Lanka där de numera hyr ett hus av släktingar till deras ” sriländska dotter”…. dags temperaturen låg mellan 40-50 C så det blir bara kortare tid i solen.

städaPå tal om städa  så har inte firman kommit hit och lagt någon offert…..varför kan man undra…..vill de inte tjäna pengar….jag vill ju ha hjälp innan jag ska sätta upp mina adventsljusstakar….och det hade jag planerat göra i nästa vecka……ska jag behöva göra det själv ….då blir det lite dåligt städat på listerna för det fixar inte min balans som har blivit så mycket  sämre…skit också

vågaFör en tid sedan var vi hos vår nya läkare och där kändes det riktig bra för han var med oss och för oss. Han gav Rolf en cortisonspruta så nu klara han sig några månader helt utan smärta…kanske får han då en operation på nästa höft….Idag är det ju så att man kan lista sig var man vill i vårt land och det känns ju superbra. Tyvärr så har mitt blodtryck blivit alldeles för högt…… det har under de senaste 8 åren legat på 130-140…..nu har det stigit alldeles för högt…. vad är det nu som är så galet….jag vill inte ha någon stroke….så vad gör jag nu för att vara till hjälp för mig själv…hmmm……min diabetes ligger inom de helt normala värdena men sjukdomen finns där ju i botten i alla fall. Även om jag sköter den jättebra.

våga som havetIdag blir det färdigmat ifrån frysen…. igen för vi måste äta ur lite så jag får tillbaka lite av mina burkar. Igår gjorde vi ren ugnen med hjälp av rengöringsprogrammet som finns i ugnen….. det blev verkligen superrent men tog cirka 2 timmar och temperaturen gick upp till 500 c och ugnen stängde sig själv under tiden….vilka finesser det finns …..men det kändes lite läskigt att temperaturen var så hög

love_316Rolf har startat Robbe så han jobbar på och snart ska jag ringa till de närmaste affärerna och ta reda på var det finns krokfjäster men först ska jag ta mig en uppfriskade dusch och få på mig lite kläder.

Ha en bra dag och ta hand om dig på bästa sätt för det försöker jag görapoohpigei

Tjenixennasse

 

 

 

 

 


Want to Leave a Reply?