2 :a november

good morningGod morgon 11 C har vi just nu

witch2Jag lyfte mig i håret igår och nu är min FRYSAR inventerade och en är avfrostad. Man kan väl uttrycka det så här…..vi lär inte svälta ihjäl i brådrasket…….Men nu vet jag exakt vad som finns och det är antecknat och vi ska göra lite kokkorv innan jul för det fanns bara någon kvar. Jag gillar att göra korv det är kul. Igår frågade vi efter lutfisk hos Willys…… men de får tyvärr ingen lutfisk förrän vecka 48…..och vi som var så sugna…på lutfisk….

Jag har försnillat listan som Rolf skrev upp med vad han vill ha på julbordet…….. så igår skrev Rolf en ny lista och den blev inte kortare…men man kan ju inte ha så mycket när man är så få. Men det blir mycket i alla fall.  Jag har köpt hem en liten anka på  2,4 kg….så får vi se när vi ska tillaga den….jag har aldrig ätit anka. Jag ska hitta ett intressant recept…kanske med fylld apelsin….när jag får tid.

Idag ska jag kolla städfirmor….gästgiveri….en optiker…..eller försöka sätta Rolf vid telefonen

Jag saknar affären med Islands fisk som finns i Dalsjöfors där jag brukade köpa rödtunga och bergtunga filéer och medaljonger med lax i. Det brukar vara vår nyårsmat. Jag har inte hittat något motsvarande här nere. Men jag ska kanske ta mig tid och söka på nätet.

Weihnachten04I morgon fyller Nellie år och snart ska jag leta reda på födelsedagspresenter till henne och Emil som snart också fyller år. Lite idéer har jag efter tips av Elvira.

witch4Idag ska vi göra en potkäs som vi hittade recept på i Mannerströms julmatsbok….den kommer säkert att bli super god 🙂 Grund osten blir Västerbottenost det ska bli spännande att få smaka.

Man måste förgylla sina dagar på något sätt om än med småsaker. Jag skulle gärna ha gjort en äggost till julbordet men man får skärpa sig… och avstå även om det smärtar för annars blir det alldeles för mycket rester.

You can´t get it all….. så är det bara

Jag funderar på om jag ska köpa mig en ny symaskin i julklapp…..bara en billig liten en…jag få ju ingen ordning på  den jag har……att reparera den gamla kostar säkert ungefär som en liten ny

Nu börjar det ljusna så smått……..jag har precis haft en liten chat med Anna innan hon går till jobbet så glad jag blir när hon hör av sig så ofta 🙂

Det är snart dags att hoppa in i duschen…..starta Robbe och börja att fundera på vad ska vi har till frukost

wonderful

Tjnixen nasse

 


Want to Leave a Reply?