Mårten Gås 10 november

gm3God morgon 9 C och så ska dagen förbli

Men  igår så fick vi trots allt sol och 21 C i uterummet så härligt 🙂

love_316Idag går alla mina positiva tankar till en av mina närstående som idag gör en stor och allvarlig operation. Jag är med i tankarna…all the way

Gårdagen förflöt med en massa grejer som skulle ut ur husbilen och in och läggas på rätt plats…vi blev inte klara utan ska fortsätta med lite bärande idag också….även gräsklippningen finns kvar..

Weihnachten31Men jag gjorde cirka 3.5-4 kg julsylta…..som jag nu ska frysa in och nu har jag plockat fram så jag kan tillverka årets jul lever paté det blir cirka 5 kg skulle jag tro. Sedan har vi pålägg länge. Vi blev så glada när Elvira sa att hon och barnen ville komma upp till jul så vi fick livsvilja och livsenergi. Det känns bra att få lite sällskap i jul 🙂  Det värmer våra själar….

Den 10 november så firas Mårten Gås men inte kan jag köpa en gås och laga till för oss båda…..häromdagen var jag pigg på att köpa en stor kalkon på 4,5 kg….. men naturligtvis är det sant som Rolf sa det går inte till oss två…så jag får väl köpa en liten anka och vara glad för det….undrar om jag gillar anka…. jag tror jag ska fylla den med apelsiner och kanske något mera. Jag får väl läsa på lite.

Det hade varit spännande att äta gås….Men det är ju sällan som man får som man vill och det är bara att acceptera. Självklart hade jag kunnat bjuda in barn och barnbarn….men jag vill inte  besvära dom ….hade de velat komma så hade de sagt att nu kommer vi

witch4Idag ska jag serveraraggmunk och stekt fläsk till middag…..så himla gott. Är det halloween idag eller i morgon….inte för att det spelar så stor roll….Idag har jag planerat att göra rent kylskåpet ……badrummet…. vi får se vad jag orkar med…..de 2 skåp som är kvar i matrummet vill jag ha bort men ännu är det för tidigt för Rolf att orka med att t ner dom och jag är inte tillräckligt stark för att fix det….skåpen är första steget till nya tapeter i matrummet…..men jag har ju ännu inte tittat ut några.

Ha en bra dag

Tjenixenwitch1

2 Responses to “Mårten Gås 10 november”

 1. 1
  Mona Runn

  Gomorron i Skåneland 🙂 Vädret är desamma här som hos er, i helgen ska vi väl få det riktigt varmt.
  Dagens ”tips”, Mårten gås-middag, finns väl på flera Gästgiveri i Skåne, det tycker ja ni kan kosta på er
  och du får sätta dej vid dukat bord….bra va?

  Kramar från oss i norr

 2. 2

  God morgon Mona…..här ska det bli grått, grått och grått. Du har rätt och jag ska kolla var det finns ett gästgiveri i närheten för jag hade tyckt det varit kul att fira Mårten Gås….det gäller ju att ta vara på alla positiva möjligheter som finns. Bra va…. 🙂 tack för tipset!
  Vi kramar tillbaka


Want to Leave a Reply?