Stök i köket

2,1 grader har vi  denna morgon

Gårdagen försvann i ett huj! en snabb sväng till Ulricehamn för att köpa de krokfjälster som jag hade glömt att köpa dagen innan.  Nu har vi förfärdigat 25 st Wärmlandskorvar som just nu ligger i salt-socker-saltpter. Vikten blev cirka 10 kg så det är stora korvar. Vi har gjort dessa korvar i cirka 20 år så det är ett väl inprovat recept.

Grundreceptet set ut så här om du vill ”glöta” lite.  1 kg fläskkött, 1 kg nötkött och 1 kg potatis, 2 lökar,1 msk vitpeppar, 1msk kryddpeppar, 2 msk salt, 05 l buljong och en paket krokfläster.

Denna gång gjorde jag på 2,2 kg fläskkarré, 5,8 kg nötfärs, 3 kg potatis 6 st lök och kryddor i passande mängd. Det blev jättebra, man kan blanda lite som det passar just då denna gång har min korv lite mera nötkött.   Jag har gjort denna korv så många gånger så jag vet att jag kan ändra lite och allt sitter redan i huvudet sedan länge. Efteråt….mina axlar och nacke……aj aj aj. Men nu ä det fixat och det är jätteroligt. Tycker jag alltså som gillar det här med matlagning och bra råvaror. Efterhand ställde vi ut korven på trappan så den skulle hålla sig kall…

Nadja höll på att lura mig att släppa ut henne……då hade all korv hamnat i hennes mage… Jag minns väl när hon snodde all Pelemenin som Andris, Ellen och jag hade suttit och gjort.  Det var säkert flera kg….Det är ryska tortellini…. så var dom borta. Naturligtvis klarade inte hennes mage av detta utan de kom upp fram på kvällen och så visste vi vem som tjuven var…

Dagens planer…lite städning….sedan vet jag faktiskt inte vad vi ska hitta på. Vi har nog inga direkta planer för denna dag. Kanske ska jag vila lite med en bok…vi har pratat om att åka och hämta lite flera trattkantareller, vi har ett ställe där det växer många och vi har inte varit där ännu. Jag har inte kollat någon väderprognos men just nu är det ljust grått….vad det nu blir v det igår regnade det hela dagen.

  Ha de BÄST!


Want to Leave a Reply?