Korvstoppningsdag

God morgon ni alla som befinner er ute i superrymden

8 C och naturligtvis så regnar det igen efter denna hemska regniga sommar och regniga höst hade jag förväntat mig lite solsken och uppehåll.

Men icke sa Nicke det bara fortsätter så himla trist det är. Blött ute och många tassar…. men numera får 4fotingarna med viftsvans stanna i sitt rum tills de har torkat. Det underlättar min städning mycket. Jag förstår inte varför jag inte tidigare har kommit på denna briljanta ide.

Igår bestämde vi oss att vi ska göra korv idag, så vi var inne och köpte ingredienser till det, så dagens jobb blir korvstoppning. Vi gör nu cirka 10 kg korv så har vi korv till fram i vår.  Vi ska sedan någon dag försöka oss på att göra falukorv… spännande….Det är roligt och blir jättegott och man vet exakt vad som är i den. Bara kött och kryddor.

Det blev ingen schnitzel igår för vi hittade rödtungor till ett vettigt pris… så helstekt rödtunga…med smält smör och kryddad med ett citronsalt jag köpte i Turkiet när Moa och jag var där… så himla gott. Schnitzel blir dagens middag istället.

Ha en bra dag!!

 

 

One Response to “Korvstoppningsdag”

  1. 1
    mona runn

    Hej i Skärvenäset!!! Ja här ä det mulet o grått oxå, regnet kommer väl…….här ä allting ok,vi håller på med målning o renovering efter ork o lust, ja ska in till ”stan” ida o fixa lite ärenden, har en mil in till Tranås nu, Tommy samåker vissa dagar, så då kan ja utnyttja bilen. Cassim verkar trivas här, men han har blivit vaktigare på nåt sätt, säger till så fort han hör nåt ljud, när vi bodde i lägenheten i stan, brydde han sej inte alls…….men han har ju större revir nu 🙂 Förstår att ni har haft det varmt o skönt på er resa, och sen komma hem till mörker o regn o kyla, ingen hit precis… men ja älskar den här årstiden, elda mycke ljus o kura skymning…mmmmmm, väntar på snön nu, då blir det ljusare o renare 🙂 Lycka till med korven, låter så himla mysigt, längesen ja gjorde det!! Kramiz Mona
    hej Mona tack för hälsningen 🙂 Har ni boat in er i ert nya hus…Klart han vaktar han har ju fått nytt revir att hålla ordning på.. FRån värmen till kylan är ingen hit….det vill jag lova det blev på med cykelhandskarna igen… kanske är det dag för oss att kura lite skymning nere i gillestugan i kväll en stunds avkoppling i brasans sken med levande ljus och ett glas rödvin. Då stressar man av och njuter och kommer i balans kramar till er tre


Want to Leave a Reply?

««   ∞   »»