Mina tankar kring rasism

+6,4 C och regnat har det gjort mest hela natten och nu också.

   Det är inte bästa väderleken, för idag ska  Anders gå ett spårprov med Frida, inget bra för en första start. Men så är det vädret rår man ju inte på. Nu har det ju regnat i flera dagar.

Jag har nu en  rumsavskiljare 🙂 den finns på    http://lekmer.se/barn-och-baby/halsa-och-sakerhet/sakerhet/baby-dan-flex-5-grind-svart#L3NpLWZpbHRlci1wcm9kdWN0LXNlL3Byb2R1Y3QtbGlzdC1maWx0ZXIvcHJvZHVjdC1saXN0O3Byb2R1Y3Rfa2V5OzEwMDQwNjQ

Jag hittade min på blocket, den tillverkas i Danmark. Jag har den redan så det blev precis så bra som jag ville 🙂 Vi hämtade den några mil härifrån igår kväll den är riktigt stabil och bra.

Det skrämmer mig mycket när jag ser hur rasismen ökar. Det ena rasistiska uttrycket efter det andra läggs in på FB. Det är uttryck som folk har hittat och kopierar och klistrar in…..en del av mina bekanta och vänner också. Ibland ser man att det sker i flera  generationer….Det är SKRÄMMANDE och så SORGLIGT

Jag minns att jag blev mer eller mindre chockad  när jag vid senaste valet insåg att det var en hög procent som röstade med SD i Tvärred och grannbyn Dannike. Jag ser även en del inlägg från min hemstad Västervik….. kanske har småstadsmentaliteten en högre grogrund för rasism….kan det vara så…. I större städer kanske man har haft många flera år på sig att lära känna människor från andra länder och haft jobbakompisar med mera och kanske fått ett öppnare sinne eller är det lika illa där månntro… På så sätt kan  de ha lärt sig att det finns galningar ifrån alla länder….även ifrån Sverige.

Just nu så är hatet stort på grund av den minaret som ska få ropa ut fredagsbönen…..varför ska man reta sig på det….det finns ju så mycket annat oväsen som vi köper utan problem

Jag är ju ateist och extremister i alla läger är av ondo…vilken religion det än är frågan om

Jag var alltid  stolt när mitt land var ett land för det fria ordet, religionsfrihet och förmågan att värna om de som har det sämst i samhället. Dagens samhälle ser inte riktigt ut så. Jag är uppvuxen i en familj med högerpolitisk sinne…. Men min åsikt är ju min åsikt och din åsikt är ju din åsikt.  Jag tror att dagens politik genererar i rasism, det är speciellt de svenskar  som har längst utbildning som hojtar värst ser det i alla fall ut som. Det var en del av mina tankar kring detta. Det känns så tungt idag.

En bra dag önskar jag er alla.

 


Want to Leave a Reply?