Flocken blir full vid lunchtid

12,6 C

Idag blir flocken full, när Skärvenäset’s Joshua flyttar hem 11 månader gammal. Hans familj orkar inte med honom, han blir så glad när han träffar människor och andra hundar. Han blir så exalterad att han har dragit i kull sin matte så hon har brutit handleden,husse har också ramlat, så nu köper vi tillbaka honom. Joshua är en Nadja son och som en Nadja son så tror jag att det är en riktigt bra hund. Han har 35 st syskon alla livliga men mycket lättlärda med rätt styrning. Hans förkärlek för andra hundar…..han kommer att få sitt lystmäte mättat här när han blir fostrad av alla tikarna…. 7 st så då är flocken full…

Hunden på bilden är Joshuas mammas morfar… min älskade Oskar alltid i mitt hjärta

I en hundflock ska bara vara  som mest 7 st individer… annars så kan det uppstå behov att dela flocken vilket kan medföra slagsmål. Det är något att tänka på, när man utan tanke och kunskap ibland släpper ihop ett gäng huliganer…..Du vet väl att om du arrangerar en träning så är du ansvarig om något händer.. då gäller det att ha en speciell försäkring eller att inte ha lösa hundar. Bild på den unge vilden kommer så snart han är här…..undrar vem han är lik…. Hugo eller Nadja eller sin farmor Helga… Vid lunch tid  vet vi….

Så det blir en snabbsväng till stan för diverse inköp….resten av dagen går åt till inskolning i ”klassen” det sköter tikarna om……sedan när det är fixat så ska jag lära honom att när jag säger nej så är det inte förhandlingsbart på något sätt…det är inte så lätt numera med min usla balans MEN jag fixar det på min envishet, seghet…och vilja.

Jobbet med mina frysar går framåt….vi lär inte svälta ihjäl inom de närmaste halvåret….gott om fisk, kalv, kyckling och lite gris finns det för 2st personer är det ett överflöd…om ett par månader kommer grisen också…med det är tunga lyft och det märks tyvärr i min nacke…så det blev ett tidigt horisontalt läge igår  utan kudde.

Så dagen blir en dag med hundbestyr…jag återkommer med en bild på Joshua

Ha nu en bra dag ni alla ute i SPACEN, glöm inte att ta hand om varandra med kärlek och omtanke!

 


Want to Leave a Reply?