En varm morgon

10,6c

På bilden Frida som önskar er alla en GOD MORGON och skickar en hälsning till sina syskon….snart ses vi hälsar hon!!

Idag ska vinterdäcken på trots att det är så varmt. För när vi kommer hem från Turkiet vet man aldrig hur det ser ut med snö och kyla. Det är lika bra att ligga steget före. Jag har sett att det är mycket varmare än vad jag trodde, både på natten och dagen.  Prognosen för kommande vecka var en nattemperatur runt 18-24C. Det lär mjuka upp våra gamla kroppar med krämpor.

Varje gång jag åker tänker jag……är detta sista gången jag kan åka… med tanke på min sjukdom alltså. Man vet ju inte hur länge man kan hålla sig på fötterna. Balansen har blivit sämre och sämre tycker jag. Det är ingenting jag joddlar över…

Sista veckan har jag sovit så uselt bara småstunder och sedan vaknat….så trist. Det blir ingen bra vila. Igår blev det några timmars avkoppling nere i bodegan en stunds mys med levande ljus och i den öppna eldens sken. Det är även en lisa för själen. Agnes, David, Frida och Ina hängde med oss ner men Nadja och Helga låg kvar uppe och sov. Det har gjort underverk med min städning, att vi har skaffat barnstaket så att de är tvungna att torka sig innan de kan komma ut i köket. Vad ska jag nu göra med all den tid som blir över…..

Varför har jag aldrig tänkt på denna lösningen innan…..

På denna bild ligger Ina och sover som en lite gris, hon hälsar till alla sina syskon

Ibland tänker jag vad ska vi med detta stora hus till….en enplans villa med 3-4 rum hade varit tillräckligt stort för oss. Jag har alltid gillat huset i sig, men egentligen kan jag ju bo var som helst. Trots att jag har bott här i mer än 20 års tid så har jag ingenting som bilder mig vid platsen. Det har inte Rolf heller säger han. Men vi bor ju så billigt här.

Men då och då reflekterar och diskuterar vi  det hela. Jag är nog ingen människa som passar in i småstadsmentaliteten. Jag behöver lite högre till tak så att säga. Jag skulle önska att när man säljer sitt hus kunde man sälja det med alla inventarier… hela rubbet så att säga.

Det kanske man kan, vad vet jag…. annars så återstår det väl en auktionsfirma som kan ta det dom vill och resten till tippen.

David våran ”Lillebror” han valde att sova på mattan.

Ha en bra lördag

 


Want to Leave a Reply?