Koka soppa på en spik

Regn igen….10,6 C

Så det blir inget gräs klippt idag heller och det är nog lika bra det. Med tanke på min arm och axel alltså.

Den här årstiden är det rotfrukter av allehanda slag som ska ätas, gott, billigt och odlat i Sverige så gynnas också miljön. Så igår var jag och köpte lite olika rotfrukter för 2,90 kr kilot. Så idag ska jag koka rotmos, en annan dag blir det kålpudding och olika rotfruktslådor gärna i samband med svamp. Höst tid är för mig sopptid… Jag är mycket förtjust i soppor av allehanda slag…. det har jag lärt mig av mina utländska vänner som jag har haft genom livet…

Att kunna koka soppa på en spik… 🙂 det menas väl egentligen att ta en titt i kylskåpet…….. blanda sedan i vad du tycker och vips så har du skapat en soppa…. har du bara lök och potatis så har du det väl förspänt…egentligen så räcker det med lök…. 😉

Rolf och David var i skogen och plockade svamp igår… eller Rolf plockade svamp och David badade, så dagens lunch är trattkantarellsoppa….. Mums! Igår åt vi lax och av resterna gjorde jag en laxpaj och stoppade ner i frysen, jag fixade också till en paj med svamp, bacon, rödlök och purjo…himla bra mat att ta med ut i husbilen. Det blir väl en och annan resa ytterligare.

Igår föreslog jag Rolf att vi skulle lämna hundarna på hundpang nu i höst och åka en vecka minst…. men han tyckte det  kostade för mycket….vem sparar vi till…hmm…………. Han tyckte det var helt okay om jag åkte ensam så tar han hand om hundarna….Det var ju inte riktigt så jag tänkte….jag tror att det är bra att göra en resa tillsammans….Men…hmm vi får se….visst kan jag resa själv

Tack Anders som delade med sig av foton från en hundträning. Kul att få se dom!! Här får du en extra kram för din vänlighet!

En var som en kopia av Frida en riktig snygging alltså.

Nu har hela mitt bredband försvunnit inte bara tfn utan all anslutning så nu går det på mitt mobila bredband som jag brukar ha i husbilen ….jag har ännu inte orkat att läsa in hur jag ska hantera min smartphone men det kommer…

Nu kan jag faktiskt prata i min mobil även här hemma…det är första gången under alla år och med alla mobiler som har passerat förbi..

Vad ska jag nu hitta på i höst….

2 Responses to “Koka soppa på en spik”

 1. 1
  My och Ossian

  Det kan vara Hermine du tycker är lik Frida men ibland känner man inte ens igen sin egen hund när det är många ”Nadja ungar”.
  De tikar som var med var just Hermine och Darja.
  Ha det gott! Kram My

 2. 2

  Det är Ossian har din man berättat och det förklarar den enorma likheten…han är lite större men det är helt otroligt så lika…jag ska fixa ett foto på syrran hans så får du se


Want to Leave a Reply?