Dags att skärpa sig

Vi har straxt över 10 C det är ännu mörk och det låter som det regnar…

Vi var iväg en sväng ner till Falkenberg så Rolf fick sina nya glasögon utprovade. Så det blev kaffe och smörgås vid Torups Tånge… bara så himla vackert vid havet. Tyvärr fick vi sitta inne för det blåste alldeles för kallt. Vi pratade lite löst om att vi kanske skulle ta några dagar vid västkusten innan vintern tid anländer.

Men det är nog det ställe i Sverige där vi har varit minst på, för vi har direkt inga smultronställen där…med smultronställe så menar jag ett ställe att parkera husbilen och kanske vid rätt väderlek sitta ute i en solstol, en bok och bara njuta av havets brus, lukt och färger.  Haver ger mig ro i själen och skänker mig glädje…vädret spelar inte så stor roll jag gillar stormen också….

Vi har ringar där vi kan sätta fast hundarna medan vi sitter ute och njuter…Det kanske är campingförbud överallt….. vad vet jag. Då sa Rolf….känner vi någon vi kan hälsa på och ta en fika med där….det gör vi säkert men jag kom inte på en enda människa. 🙂 😉

Nu ska vi försöka skärpa till oss och vara lite sociala…så nu ska jag planera in ett besök hos Anna-Carin och Mats…. de svimmar väl när jag hör av mig…..Ett besök hos Kerstin J i Borås finns i mina tankar och Iris och Sören de är de första 3 familjer  jag vill hälsa på. Sedan får vi se om det blir flera eller om luften går ur där…..

Den  7 oktober valpträff, 10 oktober tandläkaren för Rolf och den 17 oktober besiktning av vår Citroen……hmm ….

Jag ska höra om Frida och jag kan få träna med Theresia någon gång när hon tränar Rallylydnad. Frida skulle behöva träna tillsammans med en annan hund då och då. Men först ska jag ta fram våra Rallylydnads papper…jag har väl inte lånat ut dom…eller har jag det. Det är ett utmärkt sätt att träna kontakt….Fridas stannar kvar har utvecklats åt rätt håll och det känns bra….hon är under stor utveckling just nu.

Vi kommer att ta bort matsalsbordet….vi är ju numera sällan så många och alla stora fester har jag skippat för all framtid så det räcker gott med köksbordet. Så får hundarna ha sina skinn soffor där åtminstone tills vidare.

Idag vill Rolf ha fylld schnitzel till middag, så då får det bli så.  Dagens stora bedrift blir annars att börja avfrostningen av frysarna. Det jobbigaste är att tänka på det…när man väl har satt igång så går det ganska geschwint…För snart är det dags att göra lite korv av olika slag, kanske någon sylta och fram i december är det dags få hem grisen…m.m

Kanske är det sedan dags att ta fram mitt elektriska fotbad, tända en brasa i gillestugan, ladda min elektriska fotfil ta ett glas rödvin och njuta av livet i sakta mak

Ha en bra dag och njut du också på ett eller annat sätt.

 

 


Want to Leave a Reply?