tankar om Gotland

   6,8 C är morgonens temperatur ute…..

Helen och Bruno var här och hälsade på och Ina, Frida och Bruno hade bustime så det stod härliga till. Bruno var super fin men behöver gå ner några kilo.

Vi anmälde Frida och Bruno till en kurs i vardagslydnad. Himla käckt att gå på kurs på söndag eftermiddag det passar mig alldeles utmärkt. Frida är duktig men full av liv och upptåg. 9 månader är en ålder med fart och fläkt  och tonårsbestyr och en liten kurs är precis rätt i tid då anser jag.

Gräset blev klippt igår…..tack och lov för vår åkgräsklippare!!!  Utan den hade vi aldrig fixat att klippa gräset.

Rolf var iväg på ett av våra riktigt bra kantarellställen men skit oxå inte        hittade han några stora mängder kantareller utan bara kanske lagom till en burk eller så. Vi blev båda två så besvikna…

Städningen i källaren fortsätter, det är nästan klart och sedan städning i Moas rum och gästrummet om det finns krafter kvar förstås…. det är ju förutsättningen….igår kväll var inte värken i min nacken nådig….Tänk att man alltid ska behöva ”betala ett högt pris” varje gång man försöker sig på att fixa till ett och annat

Annars så SKA   jag äntligen ta lite foto på hundarna idag. Nu är det dags att börja leta efter en ny skinnsoffa eller skinnsoffor på second hand. Våra hundar fårvara i sofforna så vi köper endast från second hand. Jag la ett bud igår på en soffa men han tyckte säkert att det var för lågt…halva priset mot vad han begärde…..vi får väl se… det står ju inte om livet utan vi har tiden för oss. Naturligtvis ska man pruta det är ju den roliga delen när man köper något. Här i landet är vi urusla på prutandet  och en del människor blir rent av sura när man börjar att diskutera priset, medan det i södern är ett naturlig och socialt spel som är jättekul 🙂

Inför Gotlandsutställningen där vi ställer David i Championklass, Ina utan päls i öppenklass och Frida i juniorklass gör vi diverse förberedelser förstås. Idag ska vi sätta upp utställningstältet för sist hade Rolf glömt att ta med tälthörnen och det går ju an när utställningen är i Borås men Visby…. då står man sig slätt och om det regnar så behöver man tak  över huvudet.

Ha en bra dag och ta för dig av livet….

 

 


Want to Leave a Reply?