Tack för hälsningen Anette

Hej alla Skärvenäsare!

Ja, det blev då inte mycket till sommar…..visst hjälper värmen mot värken, men gillar den inte trots det..:-)…så skullle inte vilja varit i Turkiet med dig och Moa….:-)

Förra helgen var vi på Labrador Blekinges sommarutställning i Ronneby Brunnspark, vi skulle varit där på söndagen också med Zelda och Zoya….vi lämnade tält och burar där så vi skulle slippa konka.

Stefan sa: -Är du riktigt säker, så du inte blir sämre?

Jag dras med en envis Borelia & TBE, samt jordgetingstick….jo, jag ska dit även om jag är död sa jag!

Så hur eller hur, fick Stefan åka och hämta tält och burar för Zoya fick en superkraftig urinvägsinfektion så det blev veterinären istället.

Himla synd, för Zelda hade nog knipit lite där:-)

Man ska ju inte grå´ta över spilld mjölk så vi får vara nöjda med lördagens resultat

Våra valpar efter Zoya-Dineroo´s Great Guzzle Gut-Dexter med matte Johanna som är förstagångshundägare och absolut första gången på hundutställning blev placerad 4:a med HP i klassen 4-6 månader, hanar, ca 10 st i klassen och precis 4 månader fyllda, alla övriga var ca 3-5 veckor äldre, Dineroo´s Girl On Her Own-Whira (vår) placerades 5:a med HP i 4-6 månader, tikar, ca 10 i den klassen också.

Zelda gick då i unghundsklassen och vann den med HP, sedan blev hon oplacerad i bästa tikklassen som bestod av ca 20 st tikar och då var flera av dem champions, samt då de övriga hade minst CK. Skickar med en bild…..hm…tassarna hamnade visst på nästa sida:-)

Hon är en fröjd att ställa-bara står och viftar stillsamt med svansen, uppför sig så super, passade även på att ge den engelska rasdomaren Mr. Frank Gawthorpe en puss på näsan, vilket tycktes uppskattas. Han och hans fru föder upp rasen under prefixet Waterbrook. En äldre gentleman som verkligen var så nogrann och extra roligt var då att Zelda är brun och de har i stort sett själva bara gula.

Zoya placerades 5:a med HP i en stor öppenklass….jättebra eftersom hon inte gjort något sedan i november i fjol.

Är så nöjd och Zelda tycker detta är lika kul som att apportera, spåra eller simma….hon simmar många gånger för simmandets skull och hon är mitt ute i ån och bara ”står” och trampar vatten. En händelse nu i sommar var att Zilly hämtade en dummies i ån (den är bred och strömd längre ut där), sedan var det en som flöt iväg för Zoya struntade i den…hur eller hur Zilly är envis och ger sig inte och efter mycket om och men fick hon med sig den…jättestolt. Dagen efter upprepades proceduren, men då var Zilly jättetrött eftersom de hade hållit på en god stund…men hon skulle inte ge sig, men denna gången fick hon inte den med sig….den gled iväg längre och längre ut och hon blev tröttare och tröttare, vi skrek på henne at hon skulle vända, strunta i den, men icke…fick faktiskt panik….Zelda och Zoya var på land, vad göra??

Hoppa i och försöka livrädda en stor Labbe..Stefan manade Zoya att gå i och simma ut, men nej….då sa jag:-Zelda! Hon tittade på mig….ok, matte vad vill du??

Ut Zelda sa jag och gjorde uttecknet, ut och hjälp Zilly!

Hon tittade på mig ett ögonkast och liksom sa: -Visst, matte no problems….sedan kastade hon sig i och simmade det fortaste hon gjort..Zilly var då på andra sidan ån, men kunde inte ta sig upp….Zelda var framme, nappade den andra dummisen, puttade ut Zilly och sedan simmade hon jättetätt intill henne så hon kunde stötta henne ifall det behövdes.

De kom upp på land….Zilly helt slut och Zelda, ja Zelda hon var knappt berörd….underbará Zelda, TACK!

Zelda är också Whiras terrorpolare….med en ängels tålamod….så hon blir säkert en supermamma.

Hoppas nu att Labrador Blekinge får sitt höstprov i Nkl, så vi kan vara med då

Ska lägga 1-2 friska-upp-minnet-spår nu och ska sedan starta i Ökl i viltspår.

Hoppas det går bra på Gotland för er alla….och kul att få läsa om Emla i Kalmar…du kan hälsa dem om de vill träna med oss oavsett vad….sedan var det någon till här i Kalmar från Fridas kull…var det inte det?

Vi ska köra både lydnad, viltspår och jaktträning (privat alltså) för det är många som vill att vi ska köra igång något som en liten ”privatgrupp” en för småttingar och en för lite äldre, men ändå nybörjare…..vi har tillgång till mark, vatten etc

Många Bamsekramar

Anette, Stefan, Zelda & övriga Dineroo´s medlemmar  Vi tittar ner och tränar med er en dag, grattis till framgångarna och ha en bra dag och kramar till er alla!!!!

 www.dinerooskennel.se


Want to Leave a Reply?