Planering

10C är morgontemperaturen idag och det spås inget regn

Jag ska klippa allt gräset, vilken himla tur att vi har en åkgräsklippare 🙂  Husbilen ska städas, huset ska städas, det ska handlas, inköp av 5 kg Västeråsgurka som ska läggas in, Gotlandsbiljett ska beställas…vilket datum…… Jag ska klippa Rolfs hår och hans skägg, kantareller ska plockas,rensas och frysas in.

Rolf ska bygga färdigt runt dammen, måla färdigt ett fönster, ny matta till husbilen ska köpas och en ny dörrlist ska sättas in…. Jag blir trött bara av att tänka på det som ska göras  ,-)….

Men det är bara att bita ihop och sätta igång för vem skulle komma och hjälpa till…Själv är bästa dräng sägs det ju och så är det ju.

Jag har fått spinn på en av mina nya orkidéer… hur tar man bort det??

Jag hoppas att Ina hinner komma i päls innan utställningen på Gotland…

Planera när vi ska  åka till Dalsland och plocka lite kantareller och kanske några liter blåbär…

Ta hand om dig på bästa sätt…..

 

 

One Response to “Planering”

 1. 1
  Marie...Annas mamma

  Spinn kan bekämpas med…..
  Frukträd effekt som är en rapsoljeemulsion, den är miljövänlig och ofarlig för nyttoinsekter och husdjur och dess verksamma beståndsdelar består av rapsolja, vatten samt emulgator.
  Pyretal, som är en blandning av olja, vatten och naturligt insektsgift.
  Spidermite controll som är ett organiskt bekämpningsmedel mot spinn, blandas ut med vatten och sprayas på plantan och det är helt ofarlig för männsiskan och miljön.
  Såpa och vatten, men behöver upprepas x flera.
  ProvadoPlus kan också fungera effektivt mot spinn.

  Hej Tania, blir alldeles svettig när jag läser vad du ska hinna med! hittade ett litet utdrag från en sida med orkidéer hoppas att någonting hjälper dina plantor. Kram och ha en skön dag. Tack Marie nu är det fixat med såpa och vatten. Svettig…hmm jo det blir man allt. Bilden på Frida du har efterlyst kommer snart hoppas jag Stor kram till dig!!


Want to Leave a Reply?