Nu är hösten här

  Jag vaknade tidigt redan klockan 05.00 och då hade vi 5C…..så i år blev det ingen sommar över huvudtaget.  Så TRIST det känns…. 1 gång tror jag vi har suttit på altanen och grillat.

I går kväll var det ganska mörkt redan vid klockan 21.00 så nu är det en tidig höst och sommaren bara försvann utan att visa sig alls. Så nu drömmer jag om en riktigt varm och fin höst….. men det kanske är drömmar av silver ……..drömmar av guld….vi får väl se

Rolf var ute en liten sväng och försökte hitta lite kantareller men tyvärr hade någon redan plockat upp dom så skörden blev tyvärr inte stor. Vi är ju bortskämda med att ha gott om kantareller i frysen. Jag brukar bjuda Moa och John på varma kantarell mackor till frukost och det är ju mycket populärt. Dessutom ödslar vi med kantareller i både det ena och det andra. Även Rolf och jag äter gärna kantarell smörgåsar till frukost….tillsammans med köttfärs och i grytor m.m

Idag ska jag tvätta mattor med högtryckstvätten…. efter det kommer jag att ha riktigt ont i nacken, men då är mattorna rena och det är ju så att de tvättar sig ju inte själva. Utan när något behöver göras så finns det bra att se till att få det gjort och det är att sätta igång och fixa det.  Inte står  någon av mina avkommor på rad för att hjälpa till precis.

Nä sist jag hörde något så var det mest  en fråga om vem som ska få ärva mig… där finns det ett visst intresse tycks det….

 

Men den som aldrig har något att ge….ska väl inte ha något heller. Det är väl rim och reson eller hur  och vanligt sunt bondförnuft.

  

 

 

 

 

 

 

 

One Response to “Nu är hösten här”

  1. 1
    Marie...Annas mamma

    Hej,lycka till med högtryckstvättningen av mattorna. Här hemma ska min köksmatta få samma behandling idag så jag hoppas på uppehållsväder. Visst är det trist att det inte blev någon sommar i år men jag hoppas som du att hösten blir riktigt skön och lång. Fasar redan för mörkare dagar och fattar inte riktigt hur man ska orka en lång vinter efter denna sommar men det är bara att gilla läget. Ha en underbar dag och var försiktig med nacken nu! hälsningar / Marie
    Jo du Marie nog fasar man inför den kommande vinter efter denna regntid, men du har så rätt. Det är som alltid bara att gilla läget. Kram


Want to Leave a Reply?