En höstmorgon

   9 C denna morgon.. …höstens kyla kryper närmare och närmare brr brr

Gräset måste klippas ner minst 2 gånger efter att ha fått vuxit sig alldeles för långt …..så är det när man har varit iväg. Man kan ju inte besvära människor hur som helst heller speciellt när man inte har några barn eller andra närstående som kan hjälpa till. Numera har vi en stor postlåda som ”sväljer” hela vår post…då behöver man ju inte be någon och vara till besvär där heller.

Elfelet till husbilsdelen är hittat och snart åtgärdat till en kostnad av 40 kr för ett nytt relä. Ett mindre fel finns vid vår gasolkamin men det är snart åtgärdat det också…

Årets skörd av kantareller ser ut att bli mycket liten för vår del detta år. Himla trist är det  förstås!! Varje höst i alla år har min frys varit full av infrusna kantareller men så  är det inte i år. Vi får väl försöka oss på  en liten tur till Dalsland så kanske vi hittar lite lite åtminstone…..

Dagens planer är inte helt diffusa, lite struktur finns det…. bland annat städning.  Jag ska dessutom fixa en paj med Västerbottenost, dill  och räkor i. Det blir inte så komplicerat då degen redan ligger i frysen för den gjorde jag igår. Jag gjorde en laxmousse av mina rester av varmrökt och kallrökt lax, receptet finns i mitt huvud och ändras lite varje gång. Smaskigt blir det alltid!! En stor burk laxmousse är nu  infrusen för kommande behov.

 

Det börjar snart vara dags att ta in min orkidéer inför vintern, de har nu varit ute sedan i maj. När de kommer in så börjar de alla att blomma. Men först  en ny fönsterputsning av köksfönstret för det är där alla mina orkidéer trängs.

Jag har börjat att leta efter ny skinnsoffa till rummet här nere. Jag köper skinnsoffor   på second hand med jämna mellanrum då hundarna får ligga i sofforna. Det är ingen brådska förr eller senare hittar jag till rätt pris. Jag har redan bjudit på en soffa men han ville inte gå ner i pris, så han har det kvar och egentligen var den inte helt perfekt för vårt rum men med tiden hittar jag något mera passande.

Våra tikar håller på att ställa in sina löp så nu i september så kommer de att dra igång.

Ha en bra dag och fånga din dag!!

 

 

 

 

 


Want to Leave a Reply?