Helga och valparna….Ellen och Moa och våren…..

Igår var vår veterinär här och tog blodprov på David, Helga, Nadja och Agnes, som vi har rabies vaccinerat. Så nu får vi tro att allt är okay med vaccinationen.

Brun 1 vecka gammal labradorvalp

Allt är väl med Helga och hennes bruna chokladpraliner. Tänk att valparna redan är 1 vecka! Tiden går så fort.  Men det är lugnt i valplådan det hörs endast lite mysknorr då och då.  När ännu en vecka har gått så är de uppe och knallar runt och då börjar de se ut som labradorer fast i miniformat. När den lilla svansen viftar för första gången är en speciell känsla tycker jag. Nu är valparna vägda och har fått rengjort i valplådan. Alla valparna ökar bra i vikt och Helgas sår ser riktigt torrt och fint ut.

brun labbe valp som diarVi har fått cirka 20 cm snö i natt….så att drömma om våren…är ingen ide… snyft…men jag längtar efter solen och den  vackra skira grönskan som blir när knopparna på träden slår ut….men jag lär få vänta. Här på gården har hundarna trampat till snön så vi har väl is på kanske 30/40 cm minst… tänk när allt detta smälter…snacka om geggamoja…. och inte att förglömma stampade jordgolv 🙂

I kväll anländer både  Moa och Ellen. Det är jätte roligt förstås, hundarna kommer att bli helt vilda av glädje. Ellen skulle ha åkt ner till sin mamma först, men det gick tydligen inte . Jag förstår ingenting….    Så nu ska jag planera in en födelsedagsfest för Ellen Belly Buh-Puh och fira hennes 14 års dag.  Men vad ska vi köpa…så nu får  jag se vilka vi kan bjuda in till hennes fest det får väl bli på fredagen den 25:e på kvällen. Så känn dig inbjuden och upptagen den 25 :e  om du har lust att komma och hjälpa oss  att fira Ellen på 14 årsdagen.

Ta hand om varandra!

One Response to “Helga och valparna….Ellen och Moa och våren…..”

 1. 1
  Lina Kristensson

  De är sååå söta så söta 🙂
  Förresten kom jag i tanke på när du sa det kanske är bäst att man ställer sig i kö till valpkurs redan nu, jag ska nog göra detta redan nu så man säkert får en plats! Men har du någon du kan rekommendera här nere i Skåne?

  Hälsa Helga och valparna!!

  Hälsningar Lina


Want to Leave a Reply?